Rămâi tu însăţi! Campanie de consiliere privind cancerul la sân

Data publicării:
cancer 1a

Ești unică, dar nu ești singură, le spun psihologii femeilor care află vestea că suferă de teribila maladie. Primii pași sunt cei mai importanți pentru paciente, nu doar prin prisma impactului emoțional, ci și în ceea ce privește cea mai bună metodă de tratament, adaptată organismului.

"Medicul trebuie să explice pacientului toate problemele legate de boală, toate aspectele terapeutice care sunt la îndemână și să ia împreună cu pacientul decizia care i se potrivește cel mai bine", ne-a declarat Adriana Pârvulescu, medic primar oncolog, de la Spitalul Municipal Timișoara.

Una dintre problemele cu care se confruntă atât medicii cât şi psihologii în primele zile după aflarea diagnosticului de către pacient este refuzul tratamentului. 10% dintre bolnavi nu sunt de acord cu citostaticele sau diferitele medicamente oncologice, astfel că apelează la metode alternative. 



Lipsa unor medicamente oncologice din farmacii nu este singura problemă cu care se confruntă bolnavii de cancer din România. Accesul la tratamentele nou apărute pe piaţă este extrem de greu din cauza bugetului mic.

Oamenii aşteaptă în unele cazuri chiar şi o jumătate de an ca să primească medicamentele potrivite tipului de cancer cu care au fost diagnosticaţi. Practic, se pierde timp preţios. Toate acestea ar putea fi rezolvate, măcar parţial, dacă relaţia dintre medic, pacient şi psiholog ar funcţiona. Un obiectiv pe care campania iniţiată astăzi îşi propune să-l ducă la bun sfârşit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri