Sari la conținut

Răspuns negativ din partea Curții de Conturi

Cluburile sportive asociate cu autorităţile locale au primit ilegal bani publici, consideră Curtea de Conturi. Acesta e răspunsul la contestaţia făcută de municipalitate şi de Consiliul Judeţean la un raport anterior. Inspectorii Curţii consideră că sumele alocate de primărie au fost stabilite unilateral de către asociatul Municipiul Timişoara, prin Consiliu Local Timişoara, lucru considerat a fi nelegal. Prejudiciul total în cazul Primăriei Timișoara a fost estimat la peste 35 de milioane de lei.

„Cum poate fi posibil într-un stat care se pretinde de drept ca ceva ce e considerat legal de către o instituție a puterii judecătorești să fie considerat illegal de către o instituție a puterii executive?”, a replicat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

În aceste condiții, Primăria municpiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș vor merge în instanță, într-un proces pe contecios adminsitrativ.  Mai mult,  primarul Nicolae Robu a anunțat că nu renunță la lupta pentru ACS Poli și că i-a găsit echipei un sponsor destul de puternic.

„Deja avem un sponsor, care s-a angajat ferm, poate că a și plătit, în orice caz se pregătește să plătească, în perioada imediat următoare, 50.000 de euro”, continuă Robu.

Edilul-șef al Timișoarei a transmis un mesaj și echipei, după aflarea deciziei.

„Echipa nu e în pericol! Ce trebuie să facă jucătorii, echipa tehnică și conducătorii este să se concentreze pe pregătire și pe joc, astfel încât să strângem puncte. Asta trebuie să facă ei!”, a precizat edilul-șef al Timișoarei.

Robu a ținut să precizeze însă că decizia Curții de Conturi nu va afecta ativitatea celor de la Timișoara Saracens, BC Timișoara și CH Politehnica – cluburi cuprinse deja în SCM-ul creat la finele anului trecut. 

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Adrian Ionescu