Rătăciţi şi recuperaţi cu tractorul. Zeci de pompieri, jandarmi, medici, mobilizați în cazul a doi tineri

Data publicării:
rataciti

Cei doi tineri au plecat aseară, aproape de ora 21, din comuna Brestovăţ, spre localitatea Şuştarovăţ. Au pornit însă cu o maşină mică şi, pentru că au vrut să scurteze numărul kilometrilor, au ales un drum forestier.

”Au luat-o pe un traseu pe aici şi s-au rătăcit, s-au împotmolit prin pădure şi au anunţat că nu mai ştiu pe unde sunt. Dar, între timp, li s-au descărcat telefoanele, şi nu au mai avut semnal şi am plecat în căutarea lor”, ne-a relatat Gheorghe Costescu, viceprimarul comunei Brestovăţ.

Timp de câteva ore, jandarmi, pompieri din Timişoara, Lugoj şi Buziaş au venit în sprijinul autorităţilor locale şi au scotocit câmpurile şi pădurile din zonă. Un pădurar a reuşit să-i găsească pe tineri, spre dimineaţă.

”Acum se stabileşte unde o să îi aducă, la Şuştarovăţ sau dincolo la Brestovăţ. Deci sunt în stare bună, nu au nevoie de îngrijiri medicale”, a precizat un pompier.

”Au fost scoşi cu un tractor până în drumul forestier şi de acolo au rămas blocaţi, au greşit drumul. Într-o vale nu au mai putut să întoarcă şi, fiind ploaie, au rămas blocaţi”, ne-a declarat un pădurar.

- Şi cum credeţi că au reuşit ei să ajungă până acolo cu o maşină mică? ”Păi foarte greu, am văzut că au patinat, au mai rămas în câteva locuri, au mai împins la ea, eu ştiu ce au mai făcut”, spunea tractoristul.

Cei doi tineri sunt din localitatea arădeană Nădlac şi veniseră la Brestovăţ pentru o petrecere de 1 Mai cu prietenii.

reporter: Adina Iriza
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri