Război deschis ambroziei, la Dumbrăvița

Data publicării:
ambrozie

A fost mobilizare aseară la Dumbrăvița! 10 persoane au declarat război deschis ambroziei și, sătule să aștepte o reactie din partea autorităților, au încercat să curețe terenurile de buruiana care le creează numai neplăceri.

Războiul împotriva ambroziei nu poate fi dus fără un echipament corespunzător. Apoi, voluntarii sunt pregătiți să treacă la treabă. În Dumbrăviţa, ambrozia este o mare problemă, spun oamenii care locuiesc aici. Înainte să demareze operaţiunea "ambrozia" iniţiatorii săi s+au consultt cu specialiştii de la Oncogen şi cu cei de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului. Aceştia au ajuns la concluzia ce cea mai eficientă metodă de a depăşi această periodă dificillă pentru alergii este să smulgă planta înainte ca ea să înflorească.

Ambrozia creeaza probleme serioase în fiecare an și la Timișoara. Aici, polițiștii locali au dat în ultimele 12 luni sancțiuni totale de 160.000 de lei. În ultima săptămână 13 proprietari de terenuri neîngrijite au fost amendați cu 27.500 de lei. Iar verificările vor continua și în următoarea perioadă, spun polițiștii locali.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri