Războiul retrocedărilor de la Spitalul de Copii din Timișoara: Primăria, o nouă victorie în instanță

Data publicării:
robu-9



Apelul, respins astăzi, viza sentința Tribunalului Timiș, favorabilă Primăriei Timişoara, prin care s-a anulat decizia Ministerului Sănătăţii de restituire în natură a imobilului, dispunându-se revenirea imobilului în patrimoniul statului român.

„Pentru corpul nou construit era imposibilă retrocedarea pentru că n-a fost construit în vremea respectivă, pe de altă parte, pentru corpul vechi, proprietarul acestui corp era o societate, Anonimul, o societate pe acţiuni în chirurgie, iar legea spune foarte clar că moştenitorul unuia dintre acţionarii unei societăţi nu poate să primească în natură un astfel de imobil. Eventual, poate să primească despăgubiri", afirma, în luna august a acestui an, Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei. CITEȘTE ȘI: Spitalul de Copii din Timişoara: DNA se ocupă de retrocedarea unei clădiri noi!

Bătălia pentru imobilul "Chirurgie" de la Spitalul de Copii nu poate fi considerată încheiată. Sentinţa de astăzi a Curții de Apel din Timișoara poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Municipalitatea va încerca, atunci când va fi finalizat acest proces, să fie recuperați banii de chirie pentru care, în vara acestui an, Spitalul de Copii a fost executat silit: o jumătate de milion de lei.

Recent, Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara a pierdut o altă clădire. Secția de pneumologie și pneumoftiziologie a fost evacuată, după ce Vladimir Cârpaci a obținut, în instanță, dreptul de proprietate asupra imobilului. Primăria Timișoara a contraatacat, anunțând că, pentru o amendă neplătită, va executa silit membri ai familiei Cârpaci, încercând să reintre în stăpânirea clădirii pierdute. CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara contraatacă: îl va executa silit pe Vladimir Cârpaci, ca să reintre în stăpânirea clădirii pierdute a Spitalului de Copii! 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri