Sari la conținut

Razie în două mari centre comerciale din Timișoara: au fost găsite produse expirate, alterate și alte nereguli

Încă de la primele ore ale dimineţii, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu inspectori de la Protecţia Consumatorului, Direcţia Sanitar Veterinară şi Garda Financiară au demarat controalele în două mari centre comerciale din Timişoara. În scurt timp au fost identificate şi primele nereguli.

Conservele erau expirate de mai bine de o săptămână, însă cu toate acestea erau puse pe piaţă. Nereguli au fost depistate şi la produsele cosmetice, unde s-a descoperit că pe ambalaj nu există şi instrucţiuni în limba română.

”Lipsa traducerilor informaţiilor cu privire la acest produse în limba română, astfel încât consumatorul să fie informat corect şi precis asupra caracteristicilor produselor. Se opresc temporar de la comercializare până la traducerea lor în limba română”, spune Mihaela Ignat, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor.

În total au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 5000 de lei. Vorbim de 130 kg de mălai, 100 kg de zahăr, 600 de produse cosmetice, dar şi 48 de conserve din peşte expirate.

”Peste 100 de poliţişti au efectuat controale într-un mare centru comercial din municipiul Timişoara pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, aplicând sancţiuni contravenţionale acolo unde este cazul. Totodată, alături de poliţişti au acţionat şi reprezentanţi din cadrul ITM, DSV şi Garda Financiară”, ne-a declarat Ionuţ Bocancea, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Trei comercianţi s-au ales în urma raziei şi cu dosare penale, unul dintre ele fiind întocmit pentru comercializarea de articole de îmbrăcăminte cu însemnele unei mărci înregistrate, fără acordul titularului. Poliţiştii au confiscat şi astfel de produse, iar valoarea lor trece de 1100 de lei.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche