Sari la conținut

Reabilitare pentru Calvisano, în Capitală

Înfrângerea cu rivala CSM Știința Baia Mare nu le-a picat bine bănățenilor, care au ca obiectiv în această primăvară atingerea grupelor Challenge Cup. Timișoara Saracens are parte în weekend de o misiune mai ușoară în Cupa României, joacă pe terenul celor de la CSM Olimpia București, un ultim test important înaintea întâlnirii cu italienii de la Calvisano.

„Am discutat despre greșelile din meciul trecut și acum ne concentrăm pe meciul cu CSM. Un nou meci greu, mergem la București, unde nu e niciodată ușor să câștigi. Avem parte de o deplasare lungă și trebuie să ne asigurăm că vom fi concentrați și bine-pregătiți pentru acest meci”, a declarat Grainger Heikell, antrenorul timișorenilor.

„Ne concentrăm pe acest meci pentru că trebuie să legăm relațiile de joc, nu privim foarte mult către adversar... cred că și sâmbătă problema mare a fost la noi și nu la adversar, ceea ce ne pune pe gânduri și ne facem să fim motivați”, a completat și căpitanul bănățenilor, Stelian Burcea.

Timișoara Saracens jonglează atât cu absențele din lot, cât și cu strategia pentru duelul european, unii jucători urmând să fie menajați. O absență certă în perioada următoare e cea a lui Vasile Rus, accidentat în ultimul meci.

„El nu va putea evolua în acest joc. Încă așteptăm să vedem cât va sta pe margine, sperăm să nu fie mai mult de 4-6 săptămâni, ceea ce e un lucru pozitiv având în vedere prognosticul inițial. Va fi monitorizat în următoarele săptămâni și sperăm ca el să revină cât mai repede alături de echipă”, a mai spus Heikell.

Partida CSM Olimpia București – Timișoara Saracens RCM se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, în etapa a 3-a a Cupei. Gazdele nu au înregistrat niciun succes în primele etape. Turul barajului cu Calvisano se dispută peste zece zile pe „Dan Păltinișanu”.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Șoșdean