Sari la conținut
News Alert

Reacții după aflarea rezultatelor din Timiș

Primele rezultate ale exit-poll-urilor au fost primite cu aplauze de către membrii Alianţei Creştin-Liberale. Conform acestora, Victor Ponta și Klaus Iohannis se vor lupta pentru fotoliul de preşedinte

VICTOR PONTA - 39,57%
KLAUS IOHANNIS - 30,19%

"Sunt foarte fericit că iată candiadatul nostru, Klaus Iohanis a obținut un rezultat foarte bun, fiind foarte aproape de candidatul stângii, Victor Ponta", declară Nicolae Robu, co-președinte al ACL Timiș.

Mult mai rezervată a fost atmosfera de la sediul PSD. Asta, în ciuda scorului obţinut de Victor Ponta.

"După ce se vor contabiliza voturile, să vedem virgulele unde vor fi puse. Avem de recuperat de la 41 sau de la 40 % până la 50 - 9 procente. Cred că e mult mai ușor decât 19 procente ale lui Klaus Iohanis", a declarat președinte PSD Timiș, Titu Bojin.

La nivel național, la ora închiderii urnelor s-a stabilit prezență la vot de 52,56%, mai mică cu aproape două puncte procentuale față de anul 2009. În vestul ţării, cea mai ridicată prezenţă s-a înregistrat în judeţul Hunedoara, iar cea mai scăzută, în Caraș-Severin. În Timiș, 53,65% dintre cetăţenii cu drept de vot au fost la urne, cu peste trei procente mai mult decât la alegerile prezindeţiale din anul 2009.

În Timiș, numărul voturilor valabil exprimate, obţinute de primii cinci candidați, arată astfel, potrivit BEJ Timiş: Klaus Iohannis - 42,03%, Victor Ponta - 29,66%, Monica Macovei - 6,19%, Elena Udrea - 5,95%, Călin Popescu Tăriceanu - 5,20 %.

UPDATE REZULTATE: Vestul, între Iohannis și Ponta

Reporter: Corina Sfia
Operator: Viorel Jiva
Editor Web: Răzvan Bulacu