Recuperare pentru o inimă sănătoasă

Data publicării:
n0630 20recuperare 20pentru 20o 20inima 20sanatoasa 20100113-43079

Cristian Mătasă are 30 de ani şi deja a suferit o intervenţie chirurgicală pe inimă. După operaţie, Cristian a rămas încă o săptămână în spital, însă nu i-a spus concret ce ar trebui sa facă pentru a-i fi mai bine

În sprijinul său, dar al altor pacienţi vine Sebastian Miron. A absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara, iar 4 ani a lucrat în Danemarca. De 3 luni s-a întors în ţară ca să pună în practică tot ce a învăţat de la danezi.

A trecut mai bine de o lună si jumătate, de când Cristian, face recuperare cardiacă după model danez. Rezultatele nu au întârziat să apară.

Recuperarea cardiacă se adresează tuturor pacienţilor cu afecţiuni ale inimii, pentru că reduce complicaţiile post operatorii. Are 4 faze, iar prima începe chiar în spital, imediat după operatie, şi constă în administrarea unui tratament medicamentos

Exerciţiile fizice necesare recuperării după o intervenţie chirurgicală pe cord sunt altfel decât cele făcute într-o sală de sport. La cabinetul de recuperare cardiacă, pacienţilor le este explicat cum să aibă încredere în organismul lor.

Pentru o sesiune de recuperare care durează două luni, cu şedinţe zilnice, pacienţii plăteasc aproximativ 500 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri