Reforma în Sănătate, dezbătută și la Timișoara. La discuții participă ministrul Eugen Nicolaescu

Data publicării:
Eugen Nicolaescu



Ministrul Sănătății Eugen Nicolaescu a anunțat că se găsește ”în plin proces de dezbatere și negociere a actelor normative care constituie esența reformei” în domeniul Sănătății și că ”măsurile de reformă au nevoie de un acord cât mai larg din partea celor implicați în sistemul sanitar”. Ca urmare, Ministerul Sănătății ”îi invită în continuare la discuții și dezbateri pe reprezentanții sistemului sanitar pentru găsirea celor mai bune soluții”.

”Am organizat deja patru dezbateri publice regionale, la Alexandria, Craiova, Constanța și Sighișoara, la care au participat sute de profesionişti şi oameni interesaţi, iar în perioada următoare organizăm dezbateri similare la Iași, Oradea și Timișoara.

Până la finele lunii septembrie vom avea alte noi runde de discuții cu toți partenerii ministerului – Colegiul Medicilor, Colegiul Farmaciștilor, societățile și patronatele medicilor de familie, asociaţii ale medicilor de ambulatoriu, asociațiile de pacienți, sindicatele, reprezentanții producătorilor de medicamente.

În momentul de față analizăm toate propunerile primite pentru a perfecționa proiectele de acte normative și, evident, avem în vedere finalizarea lor printr-un acord larg, cuprinzător și satisfăcător pentru partenerii noștri”, arăta, într-o recentă declarație publicată pe www., ministrul Sănătății Eugen Nicolaescu.

Întâlnirea cu ministrul Eugen Nicolaescu se va desfășura vineri, 20 septembrie, între orele 15 și 17,30, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.

Interesant, chiar în acea zi, sindicaliştii timişeni din sănătate pichetează Ministerului Sănătăţii! 
Liderii Sanitas au întocmit un calendar al protestelor de la Bucureşti.  Pichetările vor avea loc între 18 şi 27 septembrie. Fiecare judeţ va trimite la miting câte 20 persoane. Printre revendicările cadrelor medicale se numără alocarea a 6% din PIB pentru sănătate, creşterea veniturilor salariale pentru toate categoriile de personal medical din 1 ianuarie şi menţinerea sistemului actual de organizare a spitalelor.

CITEȘTE ȘI: Medicii din Timiş vor protesta la Bucureşti  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri