Sari la conținut

Regal automobilistic la Arad


În total, 38 de echipaje au luat startul anul acesta la Raliul Aradului. Deşi s-a bucurat de public şi la probele disputate între satele de pe Valea Mureşului, raliul a adunat cei mai mulţi spectatori vineri seara la proba Superspecială care s-a disputat pe străzile din centrul Aradului. 

La fel ca şi în 2015, Simone Tempestini a dominat cursa la general câştigând 10 din cele 11 probe propuse de organizatori. Singura probă specială care i-a scăpat clujeanului a fost câştigată de Rashid Al Ketbi, şi el câştigător la Arad dar în 2014.

„A fost şi în acest an un raliu foarte reuşit pentru mine, mi-au plăcut foarte mult probele speciale, totul a decurs cum am vrut, deci sunt foarte fericit!”, a spus, la final, Simone Tempestini – câştigător Raliul Aradului.

„Sunt bucuros că îmi încep sezonul cu Raliul Aradului. Este o competiţie foarte dificilă pentru toată lumea cred. După cum ştiţi este prima oară când conduc aceast model de maşină...”, a explicat și Rashid Al Ketbi – ocupantul locului 2.

„Suntem mulţumiţi că am ajuns cu bine, este unul dintre cele mai dificile raliuri la care am participat în carieră din cauza clară a condiţiilor meteo, ştiam că dacă va ploua şi... probele sunt foarte dificile...”, admite și Dan Gârtofan – locul 3 general, locul 2 naţional.

Anul acesta Raliul Aradului a contat pentru etapă a treia în Campionatul Naţional de Raliuri şi în Campionatul Naţional de Rally. De asemenea competiţia automobilistică de la Arad a fost etapă şi în câteva competiţii internaţionale: Trofeul Balcanic de Raliuri, European Rally Trophy şi Tour European Rally.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs