Sari la conținut

Reţea de prostituţie, destructurată de procurorii DIICOT

Potrivit unor surse din cadrul anchetei inculpaţii dădeau şi bon fiscal pentru băutura cu pricina. Patru membri şi trei tinere au fost reţinute pentru 24 de ore.

Reţeaua era foarte bine pusă la punct şi din 2012 toate operaţiunile erau derulate într-un club denumit sugestiv "Paradis" aflat chiar în centrul oraşului Lugoj. Mai multe fete tinere erau angajate iniţial ca simple dansatoare sau barmaniţe şi apoi erau obligate să se prostitueze. Cele care refuzau erau ameninţate şi apoi bătute. Clienţii erau aleşi pe mustaţă şi schema prin care era mascată activitatea infracţională era una inedită.

„Atunci când cineva dorea să întrețină relații sexuale cu una dintre animatoare era nevoit să consume băuturi alcoolice şi doar după achitarea sumei de 100 euro putea să părăsească barul pentru o oră cu respectiva tânără” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Pentru a se asigura că aceasta nu va fugi atât ea, cât şi clientul erau duşi, cu o maşină de nişte complici ai grupului, la anumite hoteluri agreate de către inculpaţi. Oamenii care stăteau în apropierea clubului spun că nu era seară în care să nu iasă scandal.

Procurorii DIICOT au reuşit să destructureze reţeau după ce au infiltrat un ofiţer sub acoperire care a pretins că este un simplu client în club.

„Nu știu cum nu s-au prins că aici este bordel, căci era clar că în club sunt prostituate...”, spune un locuitor din zonă.

Din probele procurorilor reiese şi faptul că în 2007 pe mâinile grupării a picat şi o minoră de 12 ani care a fost luată de pe stradă, din Arad, şi după ce a fost sechestrată, apoi bătută, a fost adusă în Lugoj pentru a fi băgată în reţea. 3000 de euro câştigau, în două săptămâni, de pe urma exploatării unei singure tinere membrii reţelei. La percheziţii procurorii au găsit 4800 de euro în club. Banii erau încasările pe câteva ore, dintr-o singură noapte. Alţi 11.000 de euro au fost găsiţi la casele şefilor clanului Bucătaru.

Reporteri: Angela Novăcescu, Vlad Ungar

Operatori: Dan Șoșdean, Mihai Pop