Retrocedări, audieri, negocieri. În platoul știrilor Digi24 Timișoara, Adrian Adam, realizator al emisiunii ”Vocile Banatului”

Data publicării:
adam A

Să fi contribuit mediatizarea excesivă din ultima vreme la mobilizarea organelor de anchetă? Care ar fi fost dedesubturile demisiei Nicușor Miuț, fostul șef al Direcției de Patrimoniu, unul dintre cele mai răsunătoare nume care apare acum în anchetă?



”Dacă s-au făcut ilegalități, ele trebuie demonstrate și, până la urmă, nu cred că doar în Primărie s-au operat aceste lucruri. Nimeni nu i-a întrebat vreodată, pe acești oameni, de unde au banii. Eu cred că ancheta ar trebui extinsă la mult mai multe instituții ale statului. O retrocedare nu este făcută de o autoritate locală, ci de către o instanță. Instanța decide ce cui se retrocedează, după care proprietarul - că nu familia Cârpaci a revendicat, ci alți cetățeni care sunt moștenitori, legali sau fabricați - vinde, iar oamenii aceștia cumpără. Problema, aici, este mult mai complicată. E vorba de instanțe de judecată, avocați, Fisc și așa mai departe”, consideră Adrian Adam.

CITEȘTE ȘI:

Întâlnire de gradul zero la Primăria Timișoara. Ce soluție a fost propusă în cazul secției de spital evacuate

Angajati și foști angajați ai Primăriei Timișoara, audiați la Parchet într-un dosar legat de o retrocedare ilegală

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri