Sari la conținut

Revelion sârbesc cu pahare sparte. Peste 18.000 de sârbi din Banat au sărbătorit Revelionul 

Sute de sârbi au sărbătorit noaptea dintre ani în restaurantele timişorene, cu mâncare tradiţională şi muzică bună: ”Până la urmă un pic partea de trecut, spargerea, şi partea de viitor care cu siguranţă este mai frumos şi mai bun”, ”Foarte bine, o seară deosebită, magnifică”, ”Este prima dată când sărbătoresc Revelionul sârbesc. Foarte bine, un bun început”.

La unul dintre restaurantele sârbeşti din centrul Timişoarei oaspeţii au avut parte de surprize din belşug. Gazdele au asteptat petrecăreții numai cu bunătăți.

Cu mâncare extraordinară, cu cesnica, specific sârbilor. Un aperitiv bogat, un păstrăv adevărat, să treacă prin apă ca păstrăvul. Avem trei orchestre din Serbia printre care şi tamburaşii”, afirmă Iavor Radancovici, patron de restaurant sârbesc.

Trei orchestre venite din Serbia au întreţinut atmosfera toată noaptea. ”Un an nou fericit şi doresc ca acest an să fie mai bun şi mai fericit!”, spune Ognean Crîstici, preşedintele Uniunii Sârbilor din România.

Şi chiar dacă astăzi e zi de muncă, pentru majoritatea petrecăreţilor distracţia s-a încheiat dimineaţa.

Şi sârbii din Arad s-au adunat în restaurantele din oraş pentru a sărbători trecerea în noul an. ”Vă doresc un an nou fericit, plin de bucurii, plin de sănătate şi împlinirea tuturor dorinţelor în anul 2015”, spune Dragan Voştinar, vicepreşedintele Uniunii Sârbilor din România.

Reporter: Caterina Ledrer/ Dan Codre
Operator: Viorel Jiva/ Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche