Rezidențiat 2013 la Timișoara. Cei care au promovat concursul află, astăzi, unde vor lucra

Data publicării:
rezidentiat la Timisoara prima

”Poziţia 71 - Dragomir Ana-Maria alege oftalmologie, loc Timişoara. Felicitări” Aceeaşi specializare a fost aleasă şi de Ştefan Nițu. Şi deşi în ultimii ani foarte mulţi medici au ales să plece în străinătate la muncă, chiar dacă încă nu este decis ce va face după ce va termina rezidenţiatul, el spune că cel mai probabil va rămâne în ţară. ”E o specializare meticuloasă şi îmi plac lucrurile. Cred că pot să mă descurc şi în ţară. Aici am prietenii şi chiar cred că ţara are potenţial”, spune Ştefan Nițu.

rezidentiat la Timisoara 01
rezidentiat la Timisoara 01


La fel ca şi el, alte câteva sute de candidaţi şi-au ales specializarea pentru rezidenţiat.
Cei mai mulţi, cu aceleaşi gânduri, de a face ceva semnificativ pentru Medicina românească: ”Chirurgie pediatrică, planurile mele sunt să rămân în România în special în Timişoara. vreau să rămân pentru că am fost şi eu plecat o perioadă şi mi-am dat seama că sunt patriot şi o să rămân aici până o să-mi ajungă cuţitul la os”, ”AŞ prefera să rămân în ţară”, - Crezi că se poate schimba ceva şi în sistemul românesc? ”Sper să se schimbe în următorii ani”, ”Aş dori să lucrez într-o clinică privată în viitor. Străinătatea reprezintă o altă opţiune finală, dar aş vrea întâi să încerc aici, să văd cum reuşesc”, - De ce o clinică privată şi nu un spital de stat? ”Din cauza financiară, pentru că bănuiesc că o să fie mai bine plătit un post la privat”.

Cele mai multe dintre locuri au fost disponibile pentru specializarea Medicină Generală. Pentru Arad şi Timiş au fost puse la dispoziţia candidaţilor 300 de posturi. Pentru Stomatologie au fost 93 de candidați. în vreme ce la Farmacie au fost doar 5 locuri şi 11 candidaţi.

”Locurile la Rezidenţiat se distribuie în urma punctajului, conform clasificării, iar atunci când sunt punctaje egale, există o medie ponderată care se ia în considerare, astfel încât, în realitate, aşa cum au dat răspunsurile bune la cele mai complicate întrebări, aşa apare şi clasificarea generală pe cele trei facultăţi”, ne informează Alexandra Enache, preşedintele comisiei de rezidenţiat.

La nivel naţional au fost disponibile peste 3.800 de locuri. Numărul candidaţilor a fost însă de 5.102.

Reporter: Marcela Sferlea
Operator: Alin Lungu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri