Sari la conținut

Rezultatele examenului de maturitate

2520 de absolvenți de liceu din Timiș au fost declarați promovați în sesiunea de vară a Bacalaureatului, înainte de soluționarea contestațiilor. 63,25% dintre cei care s-au prezentat la probele examenului au reușit să obțină media minimă de promovare în timp ce aproape 1500 de elevi vor trebui să dea acest examen în toamnă ori în sesiunile din anii următori. Rezultatele obținute din 2012 și până în prezent arată însă un progres.

Lacrimi de bucurie la vederea rezultatelor pentru o parte dintre absolvenții de clasa a 12-a care au dat piept în aceste zile cu examenul de bacalaureat. 

„A fost ușor și totuși greu, La matematică toate subiectele au fost ușoare, numai că partea de atenție costa foarte mult. [Care a fost media?] Media generală 8 și 16”, spune un elev.

Liceenii care nu au reușit să promoveze Bacalaureatul își pun speranța în contestațiile care se pot depune până la ora 20

„La matematică am picat cu 4.50, la română am luat 7 și la biologie 9.50. A fost ușor și la matematică, dar nu am fost noi atenți. [Depui contestație?] Logic, cred că am făcut de 5”, spune un alt elev.

„A fost destul de ok, mai puțin matematica, la care am avut toți probleme. [Ești absolvent de Bacalaureat?] Deocamdată nu, depinde de contestație”, continuă un coleg.

63,25% dintre tinerii din Timis care au participat la testare au reușit să ia medii de trecere.

„Ne aflăm cu aproape două procente sub cele de anul trecut dar sunt generații diferite iar dacă este să privim în urmă, din 2012 și până în prezent județul Timiș a câștigat aproape 20% ca promovare la examenul de Bacalaureat”, precizează Aura Danielescu, inspector școlar general ISJ Timiș.     

Două licee din Timisoara  - Liceul Tehnologic Transporturi auto și Liceul Teoretic Socrates au avut promovabilitate 0 la examenul de bacalaureat. Aceeasi situație tristă o întâlnim și la liceul din Sânnicolau mare și cel din Orțișoara. La aceasta din urmă în ultimii 6 ani niciun absolvent de clasa a 12 –a nu a obținut o media de trecere.

La polul opus se află Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din orașul de pe Bega, unde promovabilitatea este de 100%. Topul este completat de Colegiul Național Bănățean, Colegiul Național CD Loga și Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”.

Reporter: Alexandra Marian

Operator: George Ștefăniță

Informații suplimentare ne-a oferit chiar Aura Danielescu, inspector școlar general ISJ Timiș.