Robinete închise pentru o factură uriaşă. Contoarele defecte ar fi generat consumul de 44.000 mc de apă, spun locatarii

Data publicării:
robinete prima

Vrem apă că nu ne putem spăla! Normal, normal! Nu ne putem spăla. Cureţi un zarzavat, faci mâncare. Trebuie să-l speli!”, spune o bătrână. ”Apa caldă care merge, şi apa rece care nu. Din păcate care nu este”. Locatarii susţin că lucrurile au rămas neschimbate, deşi au semnalat Companiei de Apă încă din ianuarie 2013 că au în clădire un contor defect ce nu înregistrează corect cosumul de apă. Oamenii susţin că angajaţii furnizorului au venit abia peste 20 de luni să verifice, iar la plecare au efectuat şi debranşarea.

Până să fie debranşaţi în septembrie anul trecut, locatarii din Palatul Neuman aveau de plătit aproape 44.000 de metri cubi de apă, suficient cât să umple aproape 15 piscine olimpice.

Cum nu aveau de gând să plătească ceea ce nu au consumat, oamenii şi-au luat un avocat şi au dat în judecată compania care le alimentează clădirea. Până litigiul va fi rezolvat, locatarii stau fără apă, întrucât furnizorul refuză să rebranşeze imobilul până la stingerea datoriei: ”Nu mi se pare normal ca un bloc sau mai multe blocuri, câte suntem aici, să rămânem fără apă rece din cauza... nu ştiu, din câte am înţeles au fost probleme cu contorul”, ”Cumpărăm apă de băut, facem mâncare cu ea, faci un ceai, faci o cafea, ce trebuie în casă de toate. Fără apă nu poţi să stai o secundă!”, ”Trebă să mă spăl pe mâini, trebă să mă duc la... să trag apa, vorba vine”, - Cum? ”Cum. Duc din casă cu găleata, cu oală. Deci o duc de la robinet apa caldă o duc acolo!”

”Am formulat şi o plângere penală împotriva celor de la Compania de Apă pentru abuz în serviciu întrucât am fost trataţi într-un mod, spunem noi, total, total inuman”, spune Ioan Barbura, avocatul asociaţiei de proprietari.

”Rebranşarea la serviciul de apă al utilizatorilor din Palatul Neuman va putea fi făcută în momentul în care se va achita debitul care îl avem înregistrat în momentul de faţă”, precizează Gheorghe Ardelean, manager comercial la Compania de Apă Arad.

Datoria acumulată de asociaţia de proprietari trece de 50.000 de euro. Procesul dintre cele două părţi se află în faza de apel, iar o soluţie în acest sens va veni cel mai devreme la sfârşitul lunii martie.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri