Robu îl atacă pe Stoia: dezvăluie amănunte din anchetele oficiale ca "mari descoperiri personale"

Data publicării:
robu 2



Robu vorbeşte de cârdăşii între clanuri şi şi şefi de la Oficiul de Carte Funciară, notariate, instanţe, Poliţie şi Primăria Timişoara


"Un număr important de clădiri importante, publice şi private, situate mai ales în zonele centrale, au ajuns în posesia unor clanuri, în maniere suspecte. Am afirmat că, după toate aparenţele, acest lucru s-a întâmplat în stil mafiot, prin cârdăşii între beneficiari şi persoane importante din diverse instituţii ale statului şi administraţiei publice locale: Oficiul de Carte Funciară, Notariate, Instanţe judiciare, Poliţie, Primărie", susţine Robu, care adaugă că Primăria Timişoara cooperează cu instituţiile statului "în încercarea de a face lumină în această speţă, de a-i identifica pe vinovaţi şi de a face ca ei să fie pedepsiţi".

Primarul spune că el a păstrat "cu sfinţenie" secretul anchetei 

După cum este cunoscut, o anchetă trebuie să se desfăşoare sub semnul discreţiei, spune Robu, care precizează: "am păstrat cu sfinţenie confidenţialitatea. Din păcate, nu acelaşi lucru îl pot spune despre dl. viceprimar Traian Stoia, care, în pofida atenţionărilor mele, de fiecare dată când afla ce se anchetează şi cum stau lucrurile, organiza conferinţe de presă şi făcea totul public, prezentând informaţiile obţinute de la anchetatori drept mari descoperiri personale".

"Cer public (...) d-lui viceprimar Traian Stoia să înceteze cu dezvăluirile neavenite privitoare la aceste anchete, în încercarea de suplinire a lipsei de performanţă în exercitarea atribuţiilor ce-i revin, cu fumigene populiste mediatice care pot împieta asupra bunului mers al anchetelor. E un lucru elementar că în timpul unor anchete, comunicarea trebuie asigurată de instituţiile anchetatoare, care ele ştiu ce e de spus şi ce nu-i de spus în fiecare moment. Şi-i mai cer d-lui Viceprimar Traian Stoia să acţioneze în limitele legii şi ale prerogativelor pe care le are, şi nu discreţionar, după deviza "eu sunt legea, eu ştiu ce trebuie făcut, eu nu ascult de nimeni (n.m.: din Primărie, evident, căci altfel...)".

Robu, despre clanurile care au jefuit Timişoara din 1990 încoace 

"Aduc toate asigurările timişorenilor că atâta vreme cât voi fi Primar al Timişoarei, îi voi servi NUMAI ŞI NUMAI PE EI şi că NICIUN CLAN -nici de rromi, şi nici de români (!!!) sau de alte etnii sau combinaţii de etnii- nu va jefui Timişoara aşa cum au jefuit-o din 1990 încoace!", sunt cuvintele lui Nicolae Robu, cuprinse, cu această punctuaţie, într-un comunicat.

CITEŞTE ŞI: Robu solicită demisia lui Stoia! Primarul Timişoarei îl acuză pe viceprimar că-i ştirbeşte autoritatea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri