Sari la conținut

Rochii de la Arad, la Oscar. Creaţile vestimentare sunt evaluate la 1.000 euro

”Bună seara, doamnelor şi domnilor! Eu sunt gazda dumneavoastră, Tamara Henry, într-o rochie Felba aici la Beverly Hilton. aniversând a 25-a noapte a celor 100 de staruri”. Pentru rochia pe care vedeta americană a prezentat-o cu mîndrie, Ramona Felba a lucrat cinci zile. A folosit exclusiv din materiale importate din Italia: mătase naturală şi pietre semipreţioase, fiecare fixată manual.

”Am făcut-o chiar pe ultima sută de metri, practic eu credeam că Oscarul va fi pe 2 martie ca şi anul trecut şi de fapt ea m-a anunţat că este 22 februarie”, spune Ramona Felba - creatoare de modă.

Creaţiile Felba au ajuns la Oscar pentru prima oară anul trecut. Regizorului de film documentar Steven Barber a fost cel care, impresionat de creaţiile Ramonei, i-a propus să îi ducă rochiile în America, iar prima care a şi purtat una dintre ele a fost logodnica sa, Tamara Henry: ”Aceasta este rochiţa de anul trecut de la Oscar. Am rugat-o pe Tamara dacă poate să mi-o trimită pentru că a fost foarte mediatizată şi toată lumea a vrut să o vadă!”

Pentru că nu ştia precis măsurile celei ce avea să poarte rochia, Ramona i-a lăsat în spate o eşarfă reglabilă. ”Sunt modele diferite. Partea comună e că sunt tot cu pietre cusute manual, dantelă, perluţe”, precizează Ramona Felba.

Fiecare rochie a fost evaluată iniţial la aproximativ 1.000 de euro. Rochia de pe scena Oscarurilor de anul trecut este expusă într-un magazin al creatoarei din Arad şi poate fi închiriată cu 500 de lei pe seară.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche