România oferă... schiori la export! Austria are pârtii mai multe și condiții mai bune

Data publicării:
schiori FB prima 1

După opt ore, timp în care au parcurs 600 de kilometri, iubitorii de schi din București ajung la vama Nădlac din județul Arad. Nu au făcut nici măcar jumătate din drum, dar nu par obosiţi sau nervoşi. Din experiența anilor anteriori știu că îi așteaptă un sejur relaxant:

- Unde mergeţi să schiaţi? ”În Austria”. - De alegeţi Austria în detrimentul României? ”Avem mult mai multe posibilităţi. Şi foarte mulţi kilometri şi raport foarte bun preţ - calitate”. - Kilometri vă referiţi la kilometri de pârtie. ”De pârtie!” - Avem pârtii mai multe în Austria şi...” - Sunt şi mai ospitalieri oamenii? ”Se poate spune... nu neaparat să zicem acesta ar fi motivul”, ”Mergem, Slovacia, am fost şi în Austria, şi românii sunt ospitalieri, dar ne simţim bine acolo”, ”Pentru condiţii şi preţ”. - Sunt diferenţe semnificative? ”Sunt!”, - Sunt mai ospitalieri străinii decât românii? ”Nu neapărat”, ”Vreau să cred că suntem un pic mai călduroşi. Noi decât ei. Dar au mai multe condiţii de oferit”.



În ceea ce privește prețurile, la fel ca și în anii trecuți, închirierea echipamentului, teleschiul și lecțiile de schi rămân mai ieftine în România.

La cazare, în schimb. în timp ce în Austria, patru nopți la o pensiune de patru stele în preajma Revelionului costă de la 300 de euro în sus, la noi în Poiana Brașov, prețul poate fi chiar cu 200 de euro mai mare.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri