Sari la conținut

Rugăciuni pentru Majestatea Sa

Și oamenii simpli vin să se roage pentru  sanatatea unuia dintre cei mai bătrâni monarhi din Europa. De când s-a aflat despre starea precara de sănătate în care se află Regele Mihai I al României, nu e slujbă la care preoții de la Catedrala Mitropolitană să nu se roage pentru sănătatea Majestății sale. Unul câte unul, oamenii au venit la rugăciune și își amintesc de fiecare vizită a Regelui Mihai  la Timișoara.

„A fost om tare și puternic,  a trecut prin atâtea, o să treacă și prin asta”, spune un enoriaș.

„Tatăl meu mi-a povestit că a fost un om foarte bun și părinții mei, deci l-au cunoscut și a zis că a fost un om. [Pe rege?] Pe rege l-au cunoscut și a fost fenomenal”, adaugă un altul.

„Multă sănătate să îi dea Dumnezeu și să fie cât mai mult”, îi urează un alt enoriaș.

Preoții spun că sunt cu atât mai mult legați de Rege cu cât el este ctitorul Catedralei din Timișoara. Lăcașul de cult a fost sfințit în prezența Majestății Sale, în 1946, cu un an înainte de abdicare.

„Ce putem să îi spunem Majestății Sale decât că România îi este alături, că Timișoara îi este alături avem datoria morală și dragostea de a îl pomeni la fiecare slujbă în catedrala noastră”, spune Marius Covaci, preot. 

Casa Regală a României a anunțat în urmă cu două zile retragerea regelui Mihai din viața publică. Astăzi, Palatul Elisabeta a anunțat că Majestatea Sa se află într-o stare accentuată de slăbiciune fizică. Regina Ana,  aflata în reședința privată din Elveția, urmează un tratament obișnuit vârstei Majestății Sale. Margareta, Custodele Coroanei și Principele Radu le văd în fiecare zi pe Majestățile Lor și rămân în continuare în Elveția, alături de Rege și Regină, se arată într-un comunicat emis de biroul de presa al Familiei Regale.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: George Ștefăniță