Sari la conținut

Saci și îngrămădeală la BEJ

În apropiere de miezul nopții, membrii comisiilor de votare din județul Timiș au ajuns la sediul Biroului Electoral Județean pentru a preda sacii cu buletinele de vot. Odată ajunși, au avut de așteptat minute în șir pentru predarea proceselor verbale.

Primii care au predat documentele au fost președinții secțiilor de votare din Timișoara. Potrivit datelor BEJ, la ora 23:30, 72 de secții de votare din Timișoara au fost validate. După aproape trei ore de la închiderea urnelor, sute de saci cu buletine de vot au ajuns la Biroul Electoral Județean. Sunt aproape 200 de saci ce conțin voturile alegătorilor din Timișoara.

Pe lângă sacii cu buletinele de vot, la Biroul Electoral Județea au ajuns și numeroase sesizări.
"Am primit o sesizare din partea ACL-ului privind votul multiplu. Tot ACL ne-a sesizat un număr neobișnuit de mare pe listele suplimentare de vot la secția 128. În cursul zilei de mâine se vor soluționa iar acolo unde este cazul se vor direționa către organele competente spre soluționarea acestora", ne-a declarat Camelia Maria Mihai,  purtător de cuvânt al BEJ Timiș.

În total, în Timiș au fost organizate 596 secții de votare, la care au putut să își exprime opțiunea pentru candidatul la funcția de președinte al României aproape 620 000 de persoane cu drept de vot din județ.


 

Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Șoșdean
Editor Web: Răzvan Bulacu