Sala Polivalentă: 5 ani de lucrări, niciun orizont

Data publicării:
sala polivalenta 5 ani

În octombrie 2010, Universitatea Politehnica demara construcția unei săli polivalente proprii, inițial de 2.200 de locuri, cu un termen de execuție de doi ani. S-au scurs cele 24 de luni, firma contractată a intrat în faliment, iar finanțarea a fost între timp preluată de Consiliul Local, care, la scurt timp, s-a angajat să pună jumătate din banii necesari finalizării investiţiei şi să devină coproprietară. S-a fixat un nou termen de finalizare, pentru 30 iunie 2014. A trecut și acesta, fără ca sala să dispună măcar de acoperiș. Timpul presa autoritățile, deoarece în acest edificiu ar fi trebui să se dispute Grupa A a Eurobasket Women 2015, în luna iunie. A trecut și Campionatul European, iar in iulie proiectul a mai primit 1 milion de euro din bugetul local.

„În urmă cu exact 5 ani, în acest loc, se dădea startul la construirea noii Săli Polivalente. Singurul proiect de infrastructură sportivă de dimensiune medie pe care l-a demarat Timișoara în ultimii 25 de ani rămâne, în continuare la stadiul de șantier, iar răspunsul privind data finalizării construcției nu îl are nimeni” - Claudiu Sav, reporter Digi24 Timișoara

„Lucrările sunt în întârziere pentru că antreprenorul general este o firmă care este în insolvenţă, o firmă care a avut mari dificultăţi şi nu şi-a respectat graficul de efectuare al lucrărilor. Însă, şi acest obiectiv va fi până la urmă finalizat”, spune Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Până în momentul actual, în total, s-au alocat peste 3,3 milioane de euro de la bugetul local pentru finalizarea noii Săli Polivalente. 

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Andrei Marina


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri