Sari la conținut

Sala Polivalentă a Universității Politehnica din Timișoara, gata până în iunie

Lucrările la Sala Polivalentă au fost reluate în acest an în urmă cu două luni. Constructorul este încrezător că va finaliza la timp proiectul, iar primele meciuri ale echipelor timişorene de baschet, handbal sau volei se vor disputa în vara acestui an.

„În momentul de faţă suntem undeva la 50-60%, zic eu, estimativ, interior-exterior. Partea de structură este în proporţie de 70% gata, partea de instalaţii suntem undeva la 30-40% şi mai avem pe partea de exterioare, ele realizându-se mai spre final, este undeva la 25%“, afirmă Vasile Leordean, şeful de şantier.

Deşi sala a fost proiectată pentru 2.500 de locuri, constructorul a găsit resurse pentru a crea încă aproximativ 500 de locuri.

„Acum se lucrează pe front larg şi la acoperiş, şi primele straturi de material pentru acoperiş au fost deja montate pe întreaga suprafaţă. Acum, o porţiune este deja organizată, cu toate straturile, pentru că este un senvici. Acoperişul constă într-un sendvici format din cinci materiale“, precizează Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Valoarea proiectului se ridică la peste 20 de milioane de lei, jumătate din sumă o reprezintă contribuţia administraţiei locale, iar cealaltă jumătate provine de la Universitatea Politehnica.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche