Salariile mici lasă primăriile din Timiş fără angajaţi

Data publicării:
salariati 1

Multe sporuri, printre care cele de haine, medicamente sau de dispozitiv, au fost tăiate, iar acest lucru le-a adus angajaţilor salarii mai mici. Atât de mici, încât mulţi se gândesc acum să-şi schimbe locul de muncă. Este şi cazul Simonei Stănescu, inspector agricol la Primăria Săcălaz, din judeţul Timiş.

 
„După o perioadă foarte lungă de activitate, în cazul meu, 18 ani de lucrat în administraţie, o să rămân cu un salariu de 800 de lei. Am început să ne facem CV-uri, am început să le distribuim, asta e", ne relatează Simona Stănescu.

 
Colega ei, Florentina Dumă, inspector chirii-concesiuni la Primăria Săcălaz, are două fete, una în ultimul an de facultate, cealaltă în clasa a II-a. Pentru a face faţă cheltuielilor, soţul ei lucrează, de un an, în străinătate şi trimite banii acasă. Dacă până acum avea un salariu de 1.400 de lei, din ianuarie 2014 primeşte doar 860 de lei: „După 25 de ani de activitate, în primărie am 14 ani, voi primi 860 de lei salariu. Cum unii de la, eu ştiu ce instituţie, nu vreau să dau nume, iau 7.400 de lei bani în mână. Ăla nu este salariu nesimţit, care este tot salariu public şi tot angajat al statului şi eu iau 860 de lei, salariu nesimţit".

 
Edilul comunei, Ilie Todaşcă, recunoaşte că schema de personal se subţiază pe zi ce trece, dar spune că poate face nimic să-i păstreze. În ultimele trei luni, Primăria Săcălaz a rămas cu 42 de angajaţi care îi deservesc pe cei peste 9.000 de locuitori.

Ilie Todaşcă ne precizează: „Din 53, până la ora actuală, au plecat 11 angajaţi. Partea cea mai gravă este că pleacă angajaţi din funcţii unice, angajaţi de care chiar avem nevoie, e vorba de postul de achiziţii publice, fata de la Resurse Umane, o doamnă din compartimentul de fonduri europene".

 
Iar Primăria Săcălaz nu este singura din Timiş care rămâne fără angajaţi. Lucrurile stau la fel şi în comunele Traian Vuia sau Ghilad. Situaţia s-ar putea schimba, spun autorităţile, dacă ar intra in vigoare legea care stabileşte salarizarea funcţionarilor publici în urma unui punctaj. La mijlocul lunii februarie, primarii şi Asociaţia Comunelor întâlnesc reprezentanţii guvernului cărora le vor propune urgentarea adoptării acestor norme.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri