Sari la conținut

Sălile polivalente, mai repede în comune decât în Timişoara

1.300.000 de euro va costa Sala Polivalentă din comuna Dumbrăviţa, aflată în zona periurbană a Timişoarei. Complexul va avea o sală de sport dotată cu vestiare, sală de conferințe, spațiu pentu expoziții și un punct de informare turistică. Aici se vor putea găzdui meciuri de baschet, volei, handbal și tenis, ce pot fi urmărite din tribune de 500 de spectatori.

"Va fi o sală de sport multifuncțională de aproape 2000 mp, unde se pot desfăşura competiţii la nivel internațional în interior. Pe colaborarea cu URO știu că suntem printre puţinii care am câștigat pe acest fond structural european", ne-a spus Ladislau Gal, managerul proiectului SportTourism.

Proiectul este realizat împreună cu localitatea maghiară Szentes, care a atras fonduri europene pentru dezvoltarea unui ștrand. În acest fel, cele două comune se vor putea asocia ca să organizeze evenimente turistice și competiții sportive.

Victor Malac, primarul comunei Dumbrăvița, ne-a declarat: "Obiectivul principal al proiectului este realizarea unui schimb de experiență, de locuri turistice și de competiții sportive. Activitatea sportivă la noi s-a dezvoltat foarte mult în ultimul timp. Avem o echipă de tenis de masă feminin care e campioană națională pe 2014".

Sala Polivalentă va fi construită aproape de centrul comunei, iar lucrările vor demara imediat ce autoritățile locale vor găsi o firmă de construcții în urma licitației publice. Pe lângă banii europeni, Consiliul Local va contribui cu aproape 45% din suma totală.

Şi Primăria Timișoara a pus umărul pentru construirea unei săli polivalente, în colaborare cu Universitatea Politehnica. Aici lucrările au început încă din 2010. După patru ani în care proiectul s-a modificat de mai multe ori, locaţia e încă în şantier.


Timișorenii asteaptă de peste trei ani zile ca sala polivalentă cu o capacitate de 3000 de locuri să fie data în folosință. Desi termenul de execuție era de 24 de luni, în acest moment construcția este finalizată în proporție de aproximativ 70%. Miza autorităților este ca în 2015 să găzduiască aici Campionatul European de Baschet Feminin".

Costurile pentru ridicarea arenei din Timişoara sunt suportate în proporție de 50% de Universitatea Politehnica, iar cealaltă jumătate vine de la Consiliului Local.

T: Sălile polivalente, mai repede în comune decât în oraș
Comuna Dumbrăvița va avea o un complex sportiv de peste 2.000 mp
La Timișoara, termenul de execuție a sălii a fost depășit cu doi ani


Reporter: Raluca Popa
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Ţenche