Salon de vinuri... caritabil 

Data publicării:
icon salon de vinuri

Vin roșu, roze și alb, rafinat şi de colecție. Sute de sticle au fost scoase din pivnițele cramelor și expuse pentru a fi degustate de criticii consacrați din Europa. Soiurile nobile românești au fost apreciate chiar de consultanta Cramei Regale a Marii Britanii, care a fost cucerită mai ales de savoarea vinurilor produse în regiunea de Nord-Vest a României.

"Am mirosit, în particular, câteva vinuri roșii din cea mai rece regiune a vinurilor, partea de Nord-Vest, pentru că am dorit să simt dacă strugurii sunt complet copți și dacă sunt aromați", declară Jancis Robinson, consultant al Cramei Regale din Marea Britanie 

Iar somelierii celor 21 de crame participante au încercat care mai de care să impresioneze prin vinurile alese.
"Sunt entuziasmată pentru că sunt foarte multe varietăți și asta este la mare căutare în această perioadă în lume, să ai multe varietăţi locale. Așa că eu cred că vinul românesc are șanse bune", mai spune Jancis Robinson.

Alături de criticii consacrați, peste 100 de vizitatori au avut ocazia să deguste şi ei din vinul ce a impresionat până şi cele mai rafinate gusturi. Iar pe lângă multitudinea de vinuri și arome, evenimentul a avut și un scop caritabil.

Szoverdfi-Szep Zoltan, organizatorul salonului de vinuri: "Încercăm să aducem consumatorii de vin de calitate mai aproape de această lume făcând în același timp un lucru nobil, degustând pentru un lucru nobil deoarece tot profitul evenimentului va fi folosit de către Asociația "Ceva de Spus" pentru a cumpăra un autobuz accesibil peroanelor cu dizabilităţi".

Salonul de vinuri se află la prima ediție, iar pentru a-l vizita, fiecare participant a plătit 70 de lei.


Reporter: Corina Sfia
Operator: Adrian Ionescu
Editor Web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri