Şantierul Michelangelo din Timișoara, o mare trecere de pietoni

Data publicării:
acces interzis 1

Circulaţia rutieră deschisă peste Podul Michelangelo nu-i opreşte şi pe pietoni să traverseze zona. Oamenii spun că astfel îşi scurtează drumul spre casă sau serviciu. N-au nici cea mai mică idee că accesul trecătorilor pe şantier este interzis. Ba mai mult, cer chiar să le fie amenajat şi un trotuar: „Ca să ajungem, de exemplu, la Liceul Pedagogic, la copii, trebuie să o luăm pe malul Begăi, pe aici, pe la puntea aia, dar aici e mult mai...” - Mult mai rapid? ”Sigur că da”, „Pe aici trec foarte mulţi studenţi şi ar trebui şi pentru pietoni".

 

Autorităţile locale avertizează însă că numai maşinile au voie să treacă pe acolo. „Este un şantier şi pe şantiere nu este permis să se intre. În orice moment, pietonii ar putea fi în pericol şi de aceea noi anunţăm clar: este interzis accesul pietonilor", susține Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

 

„Poliţiştii locali din cadrul Serviciul Rutieră, care supraveghează traficul în zona respectivă, au în atenţie şi circulaţia pietonilor, recomandându-le acestora să evite zona respectivă deoarece sunt încă lucrări", ne spune Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara.

 

Drumul amenajat peste podul Michelangelo nu poate fi folosit nici de mijloacele de transport în comun. Traficul a fost permis numai pentru autoturisme şi este o măsură provizorie, valabilă până la finalizarea lucrărilor la subpasaj.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri