Săptămâna schimbărilor de antrenor. Vali Velcea, înlocuit pe banca lui ACS Poli Timișoara

Data publicării:
velcea 1-1



Antrenorul care a realizat două promovări succesive în Liga I, cu Poli şi ACS Poli Timișoara, s-a declarat în mai multe rânduri nemulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie, de faptul că a avut buget „zero” pentru transferuri, dar şi de faptul că administraţia clubului s-a mişcat foarte greu în cazul unor jucători cu care el ar fi bătut palma şi astfel fotbaliştii în cauză au ales alte echipe.

“Lepmets, Mera, Fl.Ilie, Ninu, Oros, Abrudan, Goga, Voronkow, Andrei Cristea, Bud, Sepsi, Vătăjelu, Neacşa, Tony, Olariu, Firţulescu, Apostu, Szekely… Şi mai sunt o grămadă. Cu jumătate dintre ei personal am vorbit. De ce n-au venit? Zero buget de transferuri, zero bani în mână!”, declara Vali Velcea după duelul cu Steaua, pierdut cu 0-3.

CITEȘTE ȘI: Vali Velcea se apără după rezultatele slabe ale lui ACS Poli Timișoara: „Zero buget de transferuri", ”Dacă stăm și dormim, aaahhh...”

În urma declaraţiilor sale, Vali Velcea a fost convocat ieri într-o şedinţă cu Nicolae Robu şi Titu Bojin, cei care conduc instituţiile care finanţează ACS Poli Timișoara.

UPDATE 3. Aurel Șunda, prima declarație: ”Este o nouă provocare pentru mine. E un proiect frumos, diferit de ce am văzut prin celelate părţi prin care am activat”. 

”Am fost surprins, am fost sunat de dl preşedinte la 11,30. Nu am avut timp să îmi aleg staff-ul tehnic. Cel mai important e primul joc, de la Cluj, mergem cu speranţa să obţinem cele trei puncte”, a anunțat Șunda. 

Și Vali Velcea a afirmat: ”Nu am anticipat această mişcare”. 

Primarul Nicolae Robu a ținut să precizeze: ”În niciun caz, schimbarea nu e răspunsul după declaraţiile lui Velcea de săptămâna trecută. Noi am aşteptat să vedem că această serie a rezultatelor negative se curmă”. Numirea lui Șunda ”este până la sfârşitul campionatului, dacă nu se obţin rezultate, orice contract încetează, a precizat Robu. O să avem grijă ca, de acum înainte, să avem stipulat în cadrul fiecărui contract ca să în cazul în care nu sunt rezultate să ne despărţim pe cale amiabilă”.

Nu am trasat până acum atribuţiile lui Velcea şi Rosenblum. urmează să întocmim fişa postului”, au fost cuvintele edilului, care a continuat: ”Avem un lot care, după părerea mea e bun, dar care necesită îmbunătăţiri. Evident că n-avem atacanţi destui şi că, la mijloc, ne trebuie 1-2 jucători de alt profil decât cel pe care îl avem”.

UPDATE 2. E oficial! Nicolae Robu: am decis să-l numim ca antrenor principal pe domnul Aurel Șunda

Conferință de presă pe tema schimbării tehnicianului. Sunt prezenți membri marcanți din club: Călin Rosemblum, Jackie Ionescu, Florențiu Staicu, Ionel Bungău. Pe lângă primarul Timișoarei Nicolae Robu și președintele CJT Titu Bojin, a venit și Aurel Șunda!

”Am analizat de ce nu au mers lucrurile aşa cum ar trebui şi am căutat soluţii. Am ajuns, în consens, la concluzia că se impun câteva schimbări importante, inclusiv schimbări în organigramă. am ajuns în acest fel la luarea deciziei de a face o schimbare la nivel de antrenor principal şi la nivel de echipă tehnică. Ne-am gândit că, la un club ca al nostru, construit cu resurse locale, să ne uităm în jur, în propria ogradă. Concluzia a fost pozitivă: am decis împreună să-l numim ca antrenor principal pe domnul Aurel Șunda”, a afirmat Robu.

Velcea şi Rosenblum vor fi păstraţi în club în poziţii importante. Director tehnic va fi Călin Rosenblum, iar Vali Velcea va fi director sportiv, preşedinte rămâne Florenţiu Staicu. Alte poziții din organigramă: Ionel Bungău - director administrativ, iar Ion V. Ionescu rămâne şi el vicepreşedinte.

Șunda va avea autoritate totală şi exclusivă pentru întocmirea echipei, stabilirea tacticii de joc şi a modului de desfăşurare a antrenamentelor. Antrenorul va fi suveran pe această zonă de decizii şi îşi va face singur echipa cu care va lucra. Singurul antrenor cu care am discutat este domnul Șunda”, a precizat Robu.

 

UPDATE 1. Favorit pentru preluarea postului de antrenor principal la ACS Poli Timișoara este Aurel Șunda

Pe banca lui ACS Poli Timișoara va fi instalat Aurel Şunda, cel care a fost adus în această vară în postura de director tehnic al centrului de copii şi juniori. Ultima echipă pregătită de Şunda a fost Săgeata Năvodari, în debutul sezonului în care echipa de la malul mării a promovat în Liga I. Antrenorul a stat pe banca Politehnicii Timişoara în sezoanele 1994-1996, ca secund şi un an mai târziu – ca principal.

În cariera sa, a mai antrenat echipe precum CFR Cluj, FC Braşov, Jiul Petroşani, Ceahlăul Piatra Neamţ, Oţelul Galaţi, Unirea Alba Iulia, UM Timişoara, CSM Reşiţa sau FC Hunedoara. Ca jucător, a câştigat cu Poli Timişoara Cupa României, în sezonul 1979-1980 şi a eliminat Celtic Glasgow din Cupa Cupelor, în sezonul următor.

Reporter: Ionuț Suciu
Operator: Alin Lungu
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri