Scandal cu sticle incendiare la Timişoara

Data publicării:
icon scandal cu sticle incendiare 110914


Sticla cu benzină a lovit geamul, dar nu a ajuns în locuinţa familiei de romi ci a căzut în grădină. Familia vizată spune că este vorba despre o răfuială mai veche şi că cei care au dorit să le dea foc la casă le-au mai cerut bani şi cu altă ocazie.

"Noi suntem oameni de afaceri. Şi pentru că nouă ne merge bine, oamenii aştia vor să ne omoare. Au zis că ne omoară copiii, că ne răpeşte din familie. Au zis că dacă nu le dăm banii vin peste noi şi ne omoară", a declarat Gradu Cârpaci.

Răfuiala dintre cele două familii este mai veche, spun cei ameninţaţi.

"În seara asta au venit cu o sticlă de benzină şi ne-a auncat în geam. A aruncat în casă benzină şi a luat foc. S-a sprat geamul şi a sărit sticla afară din geam şi a luat foc, s-a făcut foc mare în grădină", spune Victoria Cârpaci.

Poliţia a deschis o anchetă şi încearcă să afle exact ce s-a întâmplat noaptea trecută.

"În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Timişora, au stabilt că srticla ce conţinea combustibil s-a oprit în fereasta imobilului, după a căzut în curtea interioară fără a fi provocate pagube prin incendiere. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspecrtul săvârşirii infracţiunii de distrugere", a declarat Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Până acum, familia de romi ameninţată spune că a plătit celeilalte familii 10,000 de euro, dar li s-a cerut 100.000 de euro. Mai mult, se pare că în urmă cu o săptămână, pe aceeaşi adresă au fost livrate mai multe coroane de flori pentru înmormântare care aveau numele membrilor familiei pe panglici.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Ionescu
Editor Web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri