Schimb de haine și fapte bune. Evenimentul a reunit peste 100 de participante

Data publicării:
haine prima

Bianca Craliev este una dintre tinerele care a dorit să înceapă noul sezon de toamnă cu o garderobă nouă, fără să cheltuie însă niciun ban. Aşa că a adus de acasă o bună parte din hainele pe care nu le mai purta şi pe care le-a oferit la schimb pentru alte ţinute. ”Am adus chiar mai multe haine mai mult pentru donații decât pentru schimb și am văzut că s-au strâns foarte multe”, spune Bianca Craliev.

La fel ca Bianca mai sunt și alte tinere care au venit cu hainele pregătite, gata de schimb, dar și cu gânduri altruiste: ”Am adus patru haine, am găsit doar trei. E foarte bună initiativa, încurajează liberul schimb. E prima oară când particip”, ”Eu am luat un maieuț și eșarfa aceasta și acum aștept să îmi fac unghiuțele”,”Mi se pare o idee foarte bună. Poate sunt anumite personae care nu au posibilități să își cumpere haine noi și li se pare foarte ok să vină să își ia de aici”.

De la eveniment, nimeni nu a plecat cu mâna goală, spun organizatorii care au răsplătit gestul altruist al participantelor cu sesiuni de make-up și tratamente faciale. ”Ideea evenimentului este să implicăm oamenii din punct de vedere social cultural și să ajutăm să ajutăm, să reciclăm și să donăm în același timp”, afirmă Adina Cizmaș, organizatoare.

Evenimentul a fost pregătit de 20 de voluntari din cadrul Asociației Sfera Timișoarei. Au fost strânși 20 de saci cu haine care vor lua drumul unui centru de ajutorare.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri