Sari la conținut

Şcoala, ca o poveste. La Şc. Gen. Nr. 30 din Timișoara au fost prezente personaje îndrăgite de copii

"Bine ați veni la clasa pregătitoare? Haideți să întrăm în clasă. Atenție la scări". Așa au fost primiți la în noul an școlar elevii claselor pregătitoare de la Școala Gimnazială Nr. 30 din Timișoara. Ei au fost conduși în încăperile recent renovate de Mickey și Minnie, îndrăgitele personaje Disney, iar sălile de clasă de clasă au fost decorate cu baloane. Cei mai mici dintre elevi au rămas încântați de prima zi de școală.

- Ce îți place cel mai mult? Birourile și caietele?
- Mickey Mouse. Sunt personajele tale preferate? Da.
- Clasa cum e aranjată. Cum te gândeai că va fi prima zi de școală? Faină.
- Se bucură cei mici să vadă? Și ei și noi și doamna. A fost o primire deosebită pentru ei.
- Lor le place, prima zi a fost frumoasă. Sperăm să fie tot așa și de acum înainte.
- Par cam închise așa. Cam micute. Ar trebui totuți mai mult spațiu pentru ei.

Cererea mare a determinat unitatea de învățământ să recompartimenteze demisolul imobilului în care funcționează pentru a putea crea opt săli de clasă noi. Astfel școala a putut să crească numărul claselor pregătitoare de la șase la 15.

"Am ajuns să vă dăm cele mai multe clase din județul Timiș la învățământul primar, clase pregătitoare", spune Aura Danielescu - inspectorul Școlar General al Județului Timiș.

Investiția în crearea noilor spații de învățământ a fost de aproximativ 250 000 de lei, bani primiți de la bugetul local dar și prin eforturile financiare ale unității de învățământ. În total, la Școala Gimnazială Nr. 30 din Timișoara învață aproximativ 1400 de elevi.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă