Școala offline - distracție în aer liber. Pentru 250 de copii, vacanța de vară înseamnă numai activități în aer liber

Data publicării:
offline

Pentru copiii care participă la activitățile în aer liber, în fiecare săptămână, timp de opt ore pe zi, mingea, bicicleta sau sacul de rafie țin locul mouse-ului de la calculator, telecomenzii sau tabletei. Se organizează întreceri, jocuri pe echipă sau activități în funcție de personalitatea fiecărui copil, iar la finalul zilei, micuții au ce povesti părinților.

Totul se întâmplă la câțiva km de Timișoara, unde copii transformă un teren de fotbal, într-un adevărat loc de întreceri, dar și de distracție. Micuții s-au împărțit în două echipe iar, la final, scorul a aratat cine a ieșit învingător după numeroasele competiții.

Ideea le aparține unor tineri energici, care știu ce înseamnă munca în preajma copiilor și care au lansat, în premieră pentru Timișoara, acest gen de activitate pe perioada vacanței de vară.

Proiectul se desfășoară până pe 29 august, și se poate lăuda cu cifre care desființează generația Facebook. La prima ediție, desfășurată în apropiere de București, aproape 250 de copii au pus pentru prima data mâna pe racheta de tenis, peste 80 de micuți au învățat să înoate, iar 14 copii au învățat să meargă pe bicicletă.

Și poate cel mai important record: micuţii cooptaţi în proiect au avut zero ore de privit la televizor și zero ore de stat în faţa calculatorului.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri