Scrutinul europarlamentar, importanţă sporită pentru locuitorii din vestul ţării

Data publicării:
N18 Inpoeranta europarlamentare 280314

Norica Nicolai, europarlamentar: "Unitatea europeană este în pericol de aceea este nevoie de prezenţa oamenilor la vot. Dacă Uniunea Europeană va fi dominată de eurosceptici, de partide contra sistemului democratic, riscăm o fragmentare a Uniunii Europene".

În partea de vest a țării, la fiecare scrutin, prezenţa la urne este redusă. Sprijinul autorităților europene este vital pentru dezvoltarea județului, spun cei care până acum au pus în practică proiecte cu bani comunitari.

"Am reuşit cu ajutorul Comitetul Regiunilor să iniţiem un demers foarte bun la Comisia Europeană, vizavi de ajutoarele de stat care se dau la aeroporturile regionale. Am reuşit să ridicăm stacheta de 200.000 de pasageri pe an până la 700.000 de pasageri pe an, astfel încât cât mai multe aeroporturi regionale din România şi Europa să beneficieze de ajutoare de la stat", conform lui Marian Vasile, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Și din punctul de vedere al formaţiunilor politice, scrutinul europarlamentar este o provocare. După plecarea liberalilor de la guvernare, fiecare partid va candida singur pe liste.

"Ar putea fi un moment pentru toate partidele care vor participa la alegeri de sine stătătoare, fiind o măsură a reprezentativităţii fiecărui partid în Parlament", a declarat  senatorul Petru Ehegartner.

Alegerile europarlemantare se vor desfăşura în 25 mai. Un sondaj recent arată însă că, la nivel național, intenţia de vot a românilor abia trece de 30%.


reporter: Sorina Covlea
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri