Se înmulţesc cazurile de copii electrocutaţi

Data publicării:
n18 se inmult cazurile de electrocutati icon


Copiii au ajuns în halta localităţii Jupa, judeţul Caraş-Severin, acolo unde staţionau mai multe garnituri cu vagoane de marfă. Câteva minute au fost de ajuns pentru ca tragedia să se producă. Ei se jucau în apropierea vagoanelor unui tren de marfă. Doi dintre ei au încercat să se urce pe un vagon destinat transportului de cereale. N-au mai reuşit deoarece au fost electrocutaţi de câmpul de electricitate format între vagon şi firele de înaltă tensiune.

O ambulanţă i-a transportat imediat la spitalul din Caransebeş, însă starea acestora se agrava. S-a decis transportul la Timişoara, de unde au fost preluaţi de avionul SMURD şi duşi la Bucureşti. Părinţii acestora nu-şi explică cum s-a produs tragedia, mai ales că micuţii nu mai călcaseră în gară până atunci.

Tatăl unuia dintre copiii răniţi ne-a povestit ce s-ar fi întâmplat: "Copilul meu s-a dus pe o alee, s-a dus la un copil tot aici în Jupa , mi-a spus că merge la Internet. De acolo s-au încăierat doi-trei copii şi s-au dus şi s-au urcat pe vagon. Dar copilul meu a vrut să-l ajute pe celălalt copil, mai mare, de 11 ani, să coboare de pe vagon şi l-a prins flama pe copilul meu. Asta a fost tragedia, i-a puşcat flama în faţă".

Uimită a rămas şi cealaltă familie, care acum se roagă pentru sănătatea celor doi copii.

"Nu mi-a spus niciodată. Ştiu că, de câte ori veneam, îl găseam, ba aici pe teren, ba în parc, ba pe uliţă, cum zice vecinul. Niciodată nu mi-a spus că s-a dus la linia ferată să se joace, pentru că aia nu e o joacă, să te joci acolo în nebuneala aia", mărturiseşte sora unuia dintre copiii răniţi.

Copiii, în vârstă de 10 şi de 11 ani, au fost însoţiţi de un alt minor, în vârstă de 13 ani, care, de altfel, le-a salvat viaţa. A luat telefonul unuia dintre cei răniţi şi a sunat la 112.

Elena Micu este mama copilului care a sunat la 112: "A zis că a stins focul de pe copilul ăla, că a dat jos hainele de pe el, că a sunat la salvare... I-au luat şi i-au pus în salvare". 

Familiile copiilor au fost audiate de poliţişti, care încearcă acum să stabilească firul evenimentului.

Ancuţa Cărbunaru - purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin: "În acest caz a fost demarată o anchetă încă din momentul sesizării acestui eveniment. A fost întocmit şi un dosar penal pentru vătămare corporală, însă finalizarea va fi posibilă doar după ce se va stabili numărul de zile de îngrijiri medicale şi după ce vor fi audiaţi toţi părinţii".

Anchetatorii iau acum în calcul orice variantă. Cea mai optimistă ar fi curiozitatea copiilor, însă oamenii legii au în vedere şi varianta unui curent apărut pe internet, care atrage copiii de aceeaşi vârstă spre jocul periculos cu firele de înaltă tensiune din gări.

reporter Maria Rohnean
operator Mihai Pop
editor web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri