Sari la conținut

Se înscriu la facultate cu gândul la afaceri

La Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor, cele mai căutate specializări sunt Contabilitatea, Finanțe-Bănci, dar și Marketing sau Management. Aceasta din urmă este preferata tinerilor care au în plan să își deschidă propria afacere: ”Să-mi dezvolt abilitățile economice și de lidership, să îmi dezvolt un vocabular economic, în cel puțin două limbi stăine, și să mă învețe cum să îmi dezvolt propria afacere”.

Unii studenți știu exact ce business vor să dezvolte. Tereza a terminat Liceul de Muzică, iar pentru viitor are în plan să devină impresar. Așa că a ales să se înscrie la Facultatea de Management. ”Aș vrea să îmi deschis propriul studio și cred că facultatea asta mă poate ajuta. Aș vrea să îmbin aceste două laturi ale mele, cea artistică și cea pragmatică, ca manager”, afirmă Tereza Catarov.

Sunt și studenți care au venit de la câteva sute de km distanță pentru a urma facultățile timișorene. Este și cazul lui Dragoș Giura, care a venit tocmai de la Târgu Jiu. Cu media 9,60 pe care a obținut-o la Bacalaureat, tânărul este optimist că va ocupa un loc bugetat: ”La specializarea Informatică Economică. E singura specializare care oferă atât posibilități în domeniul informaticii, cât și economic”.

Pentru acești studenți, facultățile pun la dispoziție și locuri în cămine. Ei trebuie doar să bifeze în fișa de înscriere că au nevoie si de cazare. Repartizarea se face în funcţie de media de admitere. Privilegiați sunt, în special, elevii olimpici, care nu doar că primesc un loc gratuit în cămin timp de un an, dar beneficiază și burse de studiu.

”Pentru bobocii de anul 1, FEAA pune la dispoziție 200 de locuri de cazare. În plus, avem aproximativ 50 de locuri pentru studenții cu cazuri sociale deosebite, care sunt copii orfani sau cei de la casele de copii instituționalizați”, spune Nicoleta Sîrghi - prodecanul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor.

Reprezentanții facultății pun numărul mare de înscriși pe seama oportunităților de angajare după terminarea studiilor. În ultimii ani, Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor a avut peste 800 de absolvenți la fiecare promoție.

”Este foarte simplu, este vorba de angajabilitate. Orice firmă are nevoie de un contabil, de un manager, de un om de vânzări, de marketing, partea de transporturi logistică. Sunt 492 de locuri la fără taxă și 1133 la cu taxă”, precizează Alex Islai, PR în cadrul Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor.

La Facultatea de Economie și Administarea Afacerilor, înscrierile se încheie în 18 iulie.

reporter: Raluca Popa
operator: Tibor Alasu
editor web: Călin Țenche