Sari la conținut

Secretar de stat implicat într-un accident. Roxana Mînzatu, de la Ministerul Fondurilor Europene, a fost rănită

Accidentul s-a produs vineri la prânz, pe DN66, în zona localităţii Pui. Secretarul de stat se afla în maşină, alături de şofer, şi se deplasa de la Petroşani spre Deva. Alte patru autoturisme făceau parte din coloana oficială. Roxana Mînzatu a suferit cele mai grave leziuni. Femeia a fost adusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, unde s-a constatat că are o mână ruptă şi o vertebră fisurată. Aceasta este, de altfel, şi motivul îngrijorării medicilor.

”Pentru acest lucru am luat decizia să facem un transfer la Timişoara, cu elicopterul, şi de acolo probabil cu avionul se va duce către Bucureşti, pentru o intervenţie chirurgicală pe care noi aici nu o putem executa”, precizează Călin Laza, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.

Poliţiştii au stabilit că vinovat de producerea accidentului este șoferul unei autoutilitare, care circula dintre Haţeg spre Petroşani.

”Evenimentul rutier s-a produs din cauza nepăstrării unei distanţe regulamentare în mers. Din acest motiv, conducătorul unei autoutilitare a lovit în partea din spate un autoturism care circula în faţa sa, după care a păstruns pe contrasens, unde a lovit un alt autoturism care circula regulamentar”, ne-a declarat Laura Bradu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Ceilalţi trei bărbaţi accidentaţi, şoferul secretarului de stat, şoferul autoutilitarei şi un pasager din această mașină vor mai rămâne încă o noapte internaţi la spitalul din Deva. Medicii spun că rănile nu le pun viaţa în pericol. Pe numele şoferului de 58 de ani care a provocat accidentul, poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Andrada Velciov, corespondentul Digi 24 Timişoara, ne-a oferit detalii despre accident în cadrul jurnalului Digi24 Timișoara 

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche