Secția ATI în stare gravă. Cauza? Lipsa de personal. De un an nu s-a rezolvat nimic!

Data publicării:
ATI 1



Spaţiul respectiv din cadrul clinicii se numeşte Trezire. În mod normal, acest compartiment poate să deservească până la opt pacienţi care ar trebui să fie supravegheaţi aici în două schimburi, până la ora 10 seara.

În acest salon ar trebui să fie aduşi pacienţii imediat după ce ies din operaţie. Acest lucru nu este însă posibil din cauza lipsei de personal.

”Este dificil. Pacienţii care au neaparat nevoie de supraveghere intensivă merg direct în clinica de Terapie Intensivă, unde evident că se supraaglomerează personalul care se află acolo”, a declarat pentru Digi24 Timișoara Dan Ilincariu, asistent medical principal ATI.

Marinela Rezmuveş este asistentă şi lucrează în această secţie de 13 ani. Deşi ea ar trebui să se ocupe de doi pacienţi, uneori se ocupă chiar şi de cinci. Și e vorba de o activitate contracronometru, unde fiecare secundă pierdută cu un pacient în detrimentul altuia contează. ”Copiii veniţi din accidente rutiere sau tot ce ţine de neurochirurgie sunt la noi pe secţie şi copiilor trebuie să le acordăm o îngrijire mult mai mare. Practic, se fuge, pot să îţi vină politraumatisme în acelaşi timp”, ne spune ea.

O soluţie în viitorul apropiat nu se întrevede, asta în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii nu va debloca posturile din sănătate.

”Ministerul Sănătăţii actual a luat o primă măsură, aceea că, de aici încolo, la fiecare persoană care pleacă se poate angaja pe postul eliberat, dar, din păcate, nu s-a prevăzut și completarea deficitului important din ultimii ani”, ne-a transmis Dorel Săndesc, şeful secţiei ATI.

În secţia de ATI, în cazul asistentelor există un deficit de aproximativ 30%. Aici lucrează 33 de asistente şi 12 infirmiere.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Viorel Jiva
redactor: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri