Secţia de Pneumologie a Spitalului de Copii "Louis Ţurcanu" din Timișoara, predată noului proprietar

Data publicării:
sectie A

Laboratorul a fost mutat în clădirea policlinicii, iar secţia de Pneumologie, într-o altă aripă a clădirii, în vecinătatea spitalului. După ce în urmă cu câteva zile, reprezentanţii Spitalului de Copii "Louis Ţurcanu" din Timișoara au eliberat această clădire, acum noii proprietari au interzis accesul în imobil, iar în perioada următoare ar putea să înceapă lucrări de renovare.

Reprezentanţii unităţii sanitare spun că activitatea în noua locaţie se desfăşoară în condiţii normale.

 

”Este un loc care este proprice tratamentului. A fost situaţia încurcată aceste luni în care a trebuit mutată toată aparatura laboratorului şi şi tot ce înseamnă o secţie de spital. Actualmente, activitatea se desfăşoară normal”, ne anunță Mihai Gafencu, purtatorul de cuvânt al Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” Timișoara.

În acelaşi timp, reprezentanţii municipalităţii susţin că se aşteptau la acest eveniment. Asta cu atât mai mult cu cât, în iunie, au solicitat proprietarului o amânare a executării silite până la începutul acestei luni. Nu îşi mai doresc să plătească chirii pentru spitale sau alte imobile.

 

”Nu am negociat în niciun fel. În niciun moment, nu ne-am pus problema de a continua o relaţie contractuală cu domnul Cârpaci. Ca atare, aceasta este stategia pe care am abordat-o cu toate imobilele de acest gen. Încercăm să găsim soluţii în imobilele pe care le avem. Nu continuăm să să negociem chirii şi nici să plătim chirii”, afirmă Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Probleme cu proprietarul există şi în cazul clădirii Secției de Chirurgie Pediatrică a aceluiaşi spital. Şi această clădire a fost retrocedată. Lupta are loc în instanţă, iar reprezentanţii Primăriei Timișoara sunt convinşi că vor câştiga. În ceea ce priveşte noul imobil al Spitalului de Copii, care au urma să adăpostească mai multe secţii, reprezentanţii municipalităţii susţin că lucrările ar putea începe la finalul acestui an.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri