Simularea intervenției în caz de cutremur, la Spitalul Municipal Timișoara. Alarma s-a dat cu un fluier

Data publicării:
cutremur prima

”Nu are sistem de alarmare în caz de incendiu, mai ales de cutremur”. Peste 300 de medici, asistenţi şi rezidenţi au luat parte la simularea menită să îi înveţe pas cu pas ce trebuie să facă în cazul unui cutremur. Exerciţiul a fost folositor, dar a scos la lumină şi lipsurile unităţii. Deşi trăim în secolul tehnologiei, spitalul nu are un sistem de alarmă performant.

”Nu este sistem de alarmă, de atenţionare al pacienţilor şi este important să se facă câteodată atenţionări ca să fim pregătiţi să nu se mai întâmple cum s-a întâmplat la Bucureşti la Maternitate”, ”Noi nu prea ştim să reacţionăm când e vorba de aşa ceva şi în felul acesta ne pun şi pe noi la punct”, ”Ne descurcăm cu ce avem, Doamne! În România aşa facem”.

Conducerea spitalului susţine că nu sunt suficienţi bani pentru achiziţionarea şi instalarea unor dispozitive performante. ”Spitalul a început evaluarea necesarului pentru aceste sisteme de alarmare. Sumele nu sunt mici dacă ne raportăm la multitudinea de clădiri ale Spitalului Municipal la mai multe secţii, dar ne dorim un sistem performant”, precizează Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal din Timișoara.

Iar dacă spitalul duce lipsă de tehnologia acustică, cei care au organizat exerciţiul şi-au dorit ca măcar personalul medical să fie bine instruit. ”Exerciţii se fac o dată pe an pentru a obişnui atât populaţia cât şi personalul medical, pacienţii şi aparţinătorii cu aceste exerciţii. Ar fi bine de ştiut pentru toată lumea ce au de făcut”, afirmă Radu Grecu, cadru tehnic PSI.

Exercițiul a fost organizat de Spitalul Municipal din Timişoara, iar la acţiune au luat parte voluntarii SALVO şi angajaţii ISU Banat.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri