Sari la conținut
News Alert

Slalom pe noile piste de biciclete. Proiectanţii spun că acestea au fost construite pentru plimbare, nu pentru viteză

Cu întorsăturile astea ca la Buzău, nu merge, vă dau cuvântul meu”, - Circulaţi cu bicicleta, vă încurcă? ”Da, uitaţi bicicleta, că-s bolnav. Eu sunt mulţumit că a făcut treaba asta, dar aşa nu, e păcat de banii care sunt daţi”, ”Mă deranjează să mă uit, n-au reuşit să tragă o linie dreaptă, nu înţeleg asta”, ”Era mai bine drept, dar efectiv nu văd de ce sunt curbele astea, că ele nu ocolesc nimic”, spun bicicliștii.

Primarul Timişoarei a observat şi el traseul sinuos pe care sunt nevoiţi să se plimbe biciliştii, dar prea târziu. Deja proiectul pistei care ajunge până în Serbia a înghiţit 50 de milioane de lei, dintre care 30 de milioane din fonduri europene.

”Când am văzut ce se prefigurează, am cerut proiectanţilor să revizuiască această soluţie a pistelor în opturi. M-a nemulţumit profund. Am fost obligaţi să punem în practică ideile lor, altminteri am fi pierdut fondurile europene pentru întregul proiect”, afirmă Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Explicaţia proiectanţilor este că pistele au fost construite pentru plimbare şi nu pentru viteză, iar curbele au rolul de a evita eventualele accidente. Primarul Nicolae Robu promite că peste cinci ani, când proiectul european se poate modifica, cotiturile vor fi corectate.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche