Slujbe de pomenire, în Banat, pentru morții de la Kiev: ”Sunt zile grele pentru mama Ucraina”

Data publicării:
ucraina prima-1

Oamenii care au participat la slujba de pomenire de la biserica din Lugoj şi-au exprimat regretul faţă de cele petrecute în Ucraina. Au aprins o lumânare şi s-au rugat pentru instaurarea păcii: ”Cum a fost la noi în ţară, aşa este peste tot. Fiecare trage puterea asupra lui, asta-i de când a fost lumea şi va fi”, ”Nu sunt de acord cu ce se întâmplă în Ucraina, îmi pare nespus de rău pentru toate cele petrecute. Sper ca pe viitor să fie bine, linişte şi pace”.

 

”Gândim şi sperăm că totuşi problemele se vor rezolva şi n-o să mai moară atâţia oameni care ar dori să traiască în libertate şi în democraţie. Sunt zile grele pentru ţara noastră, mama Ucraina. Să se organizeze, să traiască în libertate şi independenţă, dar în colaborare cu toate neamurile din lume”, ne spune Ilie Albiciuc, protopop ortodox ucrainean.



”Euromaidanul a devenit un teatru de război, ceea ce este inacceptabil pentru zilele noastre. Suntem în mileniul trei, ar trebui aceste lucruri să se rezolve la masa tratativelor şi nu pe stradă, să moară peste 100 de oameni, să fie răniţi peste 500-600, inadmisibil”, este opinia lui Gheorghe Hleba, preşedintele Comunităţii Ucrainene din Banat. 

Slujbe de pomenire Ucraina 01
Slujbe de pomenire Ucraina 01


”Minoritatea ucraineană din România este alături de poporul ucrainean şi ne gândim şi nădăjduim că aceste conflicte vor înceta cât mai curând în Ucraina”, afirmă deputatul Ivan Marocico.

Astfel de slujbe de pomenire au loc în aceste zile şi în bisericile din întreaga Ucraină.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri