Societatea de Chirurgie Vasculară din România, înființată vineri la Timișoara. Ce își propun membrii ei

Data publicării:
societate prima

Unii dintre cei mai mari specialişti în chirurgie vasculară din ţara noastră sunt prezenţi în aceste zile la Timişoara la un curs organizat la Centrul de Microchirurgie Pius Brânzeu. Medicii au profitat de ocazie pentru a lansa şi Societatea de Chirurgie Vasculară din România, după o idee a specialiştilor timişoreni, care-şi propune să dezvolte toate secţiile de acest gen din ţară.

 

”Ceea ce facem noi este foarte important pentru că noi încercăm să avem acces la informaţii, să avem acces la fondurile date de Ministerul Sănătăţii şi cred că acest lucru îl vom putea realiza doar dacă vom fi împreună”, afirmă Radu Popa, şeful Secţiei de Chirurgie Vasculară a Spitalului "Sf. Spiridon" Iaşi.

 

Reprezentanţii fiecărei secţii din spitalele din ţară se vor reuni astfel încât să convingă Ministerul Sănătăţii să aloce fonduri şi în această direcţie.

”Dacă lucrurile vor continua în aceeaşi manieră, cred că este un moment istoric în dezvoltarea cadrului organizatoric, în dezvoltarea sistemului corect de-a gestiona această patologie la nivelul medicinei româneşti”, spune Sorin Baila, şeful Secţiei de Chirurgie Vasculară de la Institutul Fundeni.

Ideea a aparţinut medicilor din Timişoara, iar în scurt timp li s-au alăturat încă 70 de colegi din ţară, iar cererile continuă să vină.

 

”Această societate nu va însemna nimic dacă ea nu este reprezentativă. Şi reprezentativitatea înseamnă numărul de specialişti care aderă şi activează în cadrul acestei societăţi”, spune Mihai Ionac, şeful Secţiei de Chirurgie Vasculară Spitalul Judeţean din Timişoara.

Prin activitatea ei, societatea va încerca să îi convingă pe studenţii la medicină sau pe rezidenţi să rămână în ţară pentru a profesa.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri