Sari la conținut

Şofer de autocar, filmat când se joacă pe telefon

Imaginile au fost filmate de un pasager ce circula în autocarul cu ruta Botoşani - Timişoara. Pe imagini se vede cum şoferul foloseşte telefonul mobil cu mâna dreaptă şi chiar cu ambele mâini, în timp ce autocarul rulează cu viteză pe şosea. Şoferul de rezervă, aflat lângă el, nu îi atrage atenţia în niciun fel, deşi totul s-a întâmplat pe un sector plin de curbe deosebit de periculoase, în zona pasului oituz.

„Am văzut că butona telefonul şi văzusem un tir care venea din curbă, m-am speriat pur şi simplu. Nu se uita la drum deloc”, spune un călător.  

Au apărut imagini cu dumneavoastră, spre Timişoara, la volan şi cu telefonul în mână. Du-te, domnule, de aici! Asta-i o prostie! Ce treabă am eu?! Noi suntem de la Digi24 şi am primit imaginile şi... stăteaţi pe telefon la volan? Du-te, domnule, de aici, vezi-ţi de treabă!

 „Mi se pare periculos, ori ești atent, ori vorbești la telefon”, spune o călătoare.

Şoferul poate fi sancţionat doar dacă poliţia este sesizată sau se autosesizează în urma imaginilor. Conducătorul auto poate fi amendat sau chiar îi poate fi suspendat permisul.

„Atitudinea conducătorului auto nu este una corectă, ar trebui sa fie sancționat. Nu mai poți fi atent la trafic... mai ales că este pusa în pericol siguranța persoanelor”, explică Horia Stancu, inspector coordonator ISCTR Braşov.

Pasagerilor li se recomandă să anunţe autorităţile.

„Călătorul ar trebui să sune la 112”, completează Horia Stancu, inspector coordonator ISCTR Braşov.

Deocamdată, reprezentantul firmei de transport căreia îi aparţine autocarul nu a fost de găsit.

Reporteri: Vlad Ungar, Claudiu Loghin

Operatori: Adrian Ionescu, Lucian Păculea, Alex Apetroaie