Sari la conținut

Soluția care nemulțumește șoferii: gropile apărute peste iarnă pe străzile Timișoarei sunt acoperite cu pietriş

La nivelul Timişoarei au fost identificate de Primărie mai puțin de 100 de gropi, apărute în urma vremii ploioase din timpul iernii şi a schimbărilor bruşte de temperatură care au condus la distrugerea asfaltului. Soluţia găsită de autorităţi a fost umplerea acestora cu pietriş.

Conducătorii auto spun că îşi strică maşinile din această cauză, dar există şi pericolul unui accident, din cauză că trebuie să le ocolească şi intră pe celălalt sens de circulaţie: „Mi s-a strâmbat roata din dreapta faţă”, – Din cauză că aţi dat peste gropi? ”Da, am dat dintr-o dată“, „Îmi distrage atenţia de la o mai bună coordonare în trafic, să şofez. Maşina se uzează“, „Trebuie să reduci viteza, să fii atent la maşini“.

Sunt măsuri provizorii. Noi trebuie să ajungem ca nicio stradă din municipiul Timişoara să nu mai fie neasfaltată, respectiv să ajungem să nu mai avem gropi de plombat niciunde în oraş. Şi peste tot să avem covor asfaltic de calitate, să scăpăm o dată de această situaţie foarte neplăcută când străzile Timişoarei sunt pline de gropi“, afirmă Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Campania de plombare a gropilor apărute în carosabil va începe în Timişoara în această lună, potrivit administraţiei locale.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche