Sari la conținut

Soluții anticaniculă cum se lasă seara. Locuitorii marilor orașe se răcoresc la ștrand, la terasă, într-un parc

Zeci de tineri din Timișoara au profitat de faptul că ștrandurile au fost dechise după lăsarea întunericului. Așa că după o zi în care canicula le-a dat bătăi de cap, noaptea s-au răcorit sub cerul liber:

”Pfuu, o fost cald, e a doua oară când am venit, am venit și pe zi, ne-am răcorit un pic și acum să ne relaxăm”,
”Acum am plecat de la servici și am venit să ne răcorim”,
”O fost cald rău după-masa și acuma seara ne relaxăm puțin așa la răcoare”.

Alții au rămas la terasele din centrul istoric până târziu în noapte, în speranța că așa vor scăpa de temperaturile de peste 30 de grade:

”Am zis că învățăm pentru examen, dar nu am putut nici măcar să învățăm. Mâine, piscină”, - Seara? ”Seara am ieșit la o terasă, dar e foarte cald și acum”.

Locuitorii Aradului au încercat să scape de caniculă în parcurile din oraş ce au şi ochiuri de apă. Spre dezamăgirea lor, fântânile arteziene instalate de Primărie nu au funcţionat decât după un program restrâns, aşa că nu mulți au apucat să se bucure de ele.

”În urmă cu trei ani, atunci când Aradul s-a confruntat ultima oară cu un val de caniculă comparabil cu cel de anul acesta, parcul din centrul oraşului a fost locul în care cei mai mulţi arădeni au venit să se răcorească. Regula se respectă şi acum, deşi e ora 10 seara, parcul e încă plin”, precizează Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

- Aţi apucat să vedeţi fântâna? ”Nu. Speram să ne răcorim puţin, dar... chiar în momentul ăsta ne prindea foarte bine!”,
- E mai bine seara decât în timpul zilei aici? ”Vaai! Ziua e caniculă, n-ai nici aer. Seara e mai răcoare”,
”Ziua tre' să stai la umbră. E clar! Seara e cel mai indicat”, - Şi în preajma apei e un pic mai răcoros? ”Îi, îi, sigur. Nu se compară. Normal”.

Județele Timiș și Arad se află, de astăzi, sub incidența unui cod portocaliu de căldură și disconfort termic accentuat. Temperaturile pot ajunge, la umbră, chiar și la 39 de grade Celsius.

Reporteri: Vlad Ungar, Dan Codre
Operatori: Mihai Pop, Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche