Sari la conținut

Şosea blocată după ce un tir încărcat cu ketchup, zacuscă și muștar s-a răsturnat

Accidentul s-a produs pe o porţiune unde drumul se îngustează de la două benzi la o singură bandă pe sens. Din cauza unei curbe strânse la dreapta, poliţiştii au impus aici o limită de viteză de 40 de kilometri pe oră, pentru a-i pregăti pe şoferi de trecerea de pe autostradă pe Drumul Naţional 7 ce duce spre Vama Nădlac.

Şoferul nu a respectat această limită de viteză, a intrat în balans, s-a răsturnat pe parapetul median şi a răsturnat marfa pe calea numărul doi de circulaţie”, ne-a precizat comisarul Teodor Tudur, de la Poliţia Autostrăzi.

Transportat la spital, şoferul bulgar a fost predat medicilor de la Unitatea de Primire Urgenţe. Deşi starea sa este stabilă, medicii sunt încă rezervaţi privind evoluţia sa din cauza rănilor multiple pe care le-a suferit.

”E o traumă complexă cu componentă cranio - cerebrală, cu fractură de gambă, cu amputaţie de degete de la mâna dreaptă, care necesită investigaţii suplimentare. E stabil hemodinamic deocamdată”, spune Adrian Wiener, director medical Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Accidentul a dus la distrugerea completă a parapeţilor ce separă cele două sensuri de mers pe o porţiune de aproximativ 30 de metri. În urma impactului, un stâlp de curent a fost de asemenea spulberat. Marfa căzută din camion va fi transportată la groapa de gunoi a oraşului, valoarea ei urmând să fie recuperată de transportator de la firmele de asigurări.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristi Kovacs
Editor web: Călin Țenche