Soția unui inspector școlar general adjunct din Timiș, eliminată din examenul de titularizare

Data publicării:
titularizare 2-1

Inspectorul şcolar general adjunct, Aurelian Sima a recunoscut că soţia sa a încălcat regulamentul. A declarat pentru Digi24 Timişoara că femeia a intrat în sala de examen cu telefonul mobil. Inspectorul nu îşi explică ce s-a întâmplat.

”Soția mea e însărcinată în luna a opta, nu știu ce s-a întâmplat, a lăsat telefonul pe catedră, într-o borsetă. Fiecare, indiferent de numele pe care îl are, trebuie să respecte regulamentul. Da, a fost eliminată din examen și, un an de zile, nu are voie să predea. Ca și inspector general, i-am atras atenția și am avut o discuție despre ce s-a întâmplat. Nici ea nu știe exact ce s-a întâmplat. Oricum, ea nu a vrut să copieze, a avut doar telefonul în borsetă, în sala respectivă”, a declarat Aurelian Sima.

Soţia inspectorului şcolar Aurelian Sima a susţinut şi anul trecut examenul de titularizare. A luat nota 6,10, în loc de 7 cât era punctajul minim pentru promovare anul trecut.

”Eliminarea celor două candidate a urmat procedura standard pentru asemenea situații. Indiferent cine este cel surprins încălcând regulamentul, el este eliminat din examen, acest lucru s-a intamplat și in cazul centrului de examen de la Grupul Școlar alimentar Timișoara”, a declarat pentru Digi24 Timișoara inspectorul școlar general Cornel Petroman.

 

Potrivit site-ului Ministerului Educaţiei, Linda Elena Sima este suplinitoare de 4 ani, nu are niciun fel de avize sau atestate și a obținut 8,75 la examenul de definitivat anul acesta. Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă nu vor putea preda timp de un an.

Reporter: Sorina Covlea
Operator: Alin Lungu
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri