Sari la conținut

Spargere la şcoala din Checea. Poliţiştii bănuiesc că s-a acţionat la pont

Un angajat al şcolii a descoperit spagerea în acestă dimineaţă, în jurul orei şase. ”În momentul în care omul de serviciu a venit să aprindă focul la centrală, a constatat că nu are presiune de apă pe ţevi. În momentul acela, cu o lanternă, a încercat să urmărească pe exterior ce se întâmplă. Atunci a sesizat - caloriferele de pe holul şcolii erau puse jos şi lipsea conducta de cupru”, afirmă Florentina Voicu, directoarea Şcolii Gimnaziale din Checea.

Conducerea şcolii a observat, la scurt timp, şi lipsa aparaturii electronice din mai multe încăperi. În acea clădire, camerele de supraveghere nu funcţionează de mai bine de un an. Poliţiştii bănuiesc că s-a acţionat la pont, deoarece suspecţii au forţat geamul clădirii în care, cel mai probabil, ştiau că sistemul de supraveghere video este nefuncţional. Nu s-au atins însă de clădirea în care este laboratorul de informatică, dotat de asemenea cu calculatoare. însă care are sistemul de alarmă activat.

Criminaliştii au luat probe de la faţa locului, iar poliţiştii au întocmit un cerc de suspecţi. ”Poliţiştii oraşului Jimbolia au fost sesizaţi despre faptul că în cursul nopţii trecute, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în Şcoala Gimnazială din localitatea Checea, iar din interior au sustras mai multe bunuri, două calculatoare, două laptop-uri, mai multe ţevi de cupru, producând un prejudiciu total în valoare de 5.000 de lei”, ne-a precizat Mirela Drăghicioiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Angajaţii şcolii din Checea, în care învaţă 260 de elevi, trebuie acum să găsească bani pentru a repara caloriferele. Cel mai îngrijoraţi sunt, însă, în privinţa bazelor de date din calculatoarele furate, pe care speră să le recupereze.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche