Spectacol aviatic la Caransebeș. Mitingul aerian a adunat peste 300 de participanți

Data publicării:
miting aviatic

”Ne-au plăcut”, - Ce ți-a plăcut cel mai mult? ”Avioanele ce se roteau”, ”A fost pentru prima dată. Am venit la astfel de demonstații. Am adus și copiii, nu suntem din Caransebeș, suntem din Reșița, dar a meritat efortul”, ”E frumos, numai că puțin cam rece, dar totuși, rămânem. Fiind mai în vârstă ne place”, au afirmat spectatorii.

Norii şi vizibilitatea scăzută nu i-au speriat pe piloţii-acrobați, care și-au demonstrat toată experienţa şi măiestria în înaltul cerului. ”Am realizat evoluții solo, datorită plafonului de nori care este destul de jos, au fost multe răsuciri, tonouri se numesc în termenii tehnici, treceri în zbor inversat, răsuciri în sferturi, în mai multe segmente, urcări abrupte”, precizează George Rotaru, director al Aeroclubului României.

”Sunt prezente avioanele Extra, bine-cunoscutele avioane Extra ale Aeroclubului României, unele dintre cele mai performante și mai puternice avioane de acrobație din lume. Noi ne-am dat silința să facem un show aviatic cât mai frumos”, ne-a declarat Ștefan Panait, pilot instructor.

Evenimentul desfășurat pe aerodromul din Caransebeș se află la cea de-a patra ediție și a reunit aproximativ 20 de piloți și parașutiști.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri